Met de auto op vakantie in Europa? Dit is handig om in gedachten te houden

geplaatst in: Blog | 0

Ga je met de auto op vakantie naar het buitenland? Laat dan in elk geval altijd de auto goed nakijken voor je vertrekt. Laat een specialist even de cruciale onderdelen bij langs gaan. De auto krijgt immers vaak best het een en ander voor de kiezen. Ineens moet er een berg op gereden worden of sta je in een file. Het geeft je toch een veel rustiger gevoel als je weet dat de auto in orde is.

Loop de verzekering na

In het buitenland heb je vaak ook weer te maken met iets andere verkeersregels. Neem voor vertrek even de moeite die op te zoeken. Iedereen weet dat men in Engeland links rijdt. Maar ook in andere landen in Europa kunnen bepaalde regels net even anders zijn dan dat je hier gewend bent. Wat je zeker moet doen is je autoverzekering goed nalopen. Zoek in de polisvoorwaarden naar de clausule buitenland. Daarin staat exact of en hoe je verzekerd bent in het buitenland. Soms sluiten verzekeringen dekkingen uit en gelden ze niet in het buitenland. Denk in dat kader maar eens aan pechhulp bijvoorbeeld, vervangend vervoer en ook aanvullende dekkingen.

Rijd met z’n tweeën

Ga je naar Italië, Spanje of ga je misschien nog wel verder weg met de auto, dan is het natuurlijk heerlijk als je met twee mensen kunt chaufferen. Zo wissel je af en ben je vaak verrassend snel op de plek van bestemming. Het maakt in dat kader niet uit dat de tweede bestuurder niet als hoofdverzekeringnemer op de polis staat. De auto blijft gewoon verzekerd.

Neem altijd de groene kaart mee

Op de groene kaart staat ook precies hoe de autoverzekering geregeld is. Bovendien geldt de groene kaart toch als een soort van universeel verzekeringsbewijs. Neem de groene kaart dus altijd mee. Ga je naar Turkije, dan is de groene kaart zelfs verplicht. Als je toch met de verzekering van de auto bezig bent, het berekenen van je autoverzekering kan handig zijn check dan gelijk of jouw verzekering nog aansluit bij jouw eisen en wensen. Ga vervolgens de autoverzekeringen vergelijken en maak eventueel een overstap naar een verzekering met een betere prijs- kwaliteitsverhouding.