Bezoek eens het Shakespearetheater!

geplaatst in: Blog | 0

Ga jij binnenkort op vakantie naar Drenthe? Maak jouw vakantie dan eens onvergetelijk met een bezoek aan het Shakespearetheater. Dit theater ligt in het pittoreske Diever en kent een lange historie. Vroeger werd dit theater namelijk gebruikt door rondtrekkende gezelschappen om de dorpsbewoners te vermaken met spraakmakende toneelstukken. Dit is een ontzettend groot verschil met onze huidige maatschappij waarbij wij voor ons vermaak naar verschillende grote theaters in steden gaan. Helaas zijn vrijwel de meeste theaters in de zomer dicht, waardoor een bezoek aan het Shakespearetheater in Diever een uitstekend alternatief is. Waarom denk je nu waarschijnlijk? Dat lees je natuurlijk in deze blog!

Het mooiste openluchttheater van Drenthe

Al jaren staat het Shakespearetheater bekend als één van de mooiste openluchttheaters in Drenthe. Dit is niet zo vreemd, omdat dit theater omringt wordt door de ongerepte natuur. Het theater ligt middenin de bossen wat het mogelijk maakt om in alle rust en stilte te genieten van de klassieke toneelstukken van Shakespeare. Daarnaast is er in het Shakespearetheater slechts plek voor 1000 mensen, waardoor je te maken krijgt met een intieme sfeer. Het podium loopt zowel in de breedte als in de lengte door het midden van de zaal. Dit zorgt ervoor dat je helemaal wordt meegenomen in het verhaal dat de lokale acteurs opvoeren.

Krijg een bijzondere rondleiding

Wanneer je jouw dagje theater compleet wil maken, dan kan je ervoor kiezen om een rondleiding over het terrein te nemen. Hiermee krijg je een uniek kijkje achter de schermen van de cultuurplek van Drenthe. Zo zijn er op het terrein een Globettheater en een Shakespearehuis te vinden. In deze gebouwen worden alle imposante kostuums gemaakt, acteurs gegrimeerd en de kaarten verkocht. Bovendien is dit zelfs de plek waar de vrijwilligers met elkaar een kopje koffiedrinken. Dit geeft je de mogelijkheid om direct al jouw brandende vragen te stellen aan de personen die al jaren bij het Shakespearetheater werken. Welke theaterliefhebber wil dat nou niet?

De ideale overnachtingsplek in Drenthe

Ben je enthousiast en wil je binnenkort het Shakespearetheater bezoeken? Dan is het verstandig om een overnachtingsplek in de buurt te zoeken. Alle toneelstukken van dit openluchttheater worden in de avonden gegeven voor een intieme sfeer. Hierdoor verlaat je het terrein op een laat tijdstip, waardoor het niet verstandig meer kan zijn om nog uren naar huis te rijden. Door te kiezen voor een hotel in Dwingeloo ben je slechts enkele minuten verwijderd van het Shakespearetheater. Dit geeft je de mogelijkheid om na het toneelstuk nog even na te genieten en vroeg het bed in te duiken. De volgende ochtend wil je immers fit genoeg zijn voor jouw rustgevende fietsroute in Drenthe!