Waar moet je op letten als je wandelschoenen gaat uitzoeken? Lees het hier!

geplaatst in: Blog | 0

Ben je op zoek naar nieuwe wandelschoenen of ga je jouw eerste paar wandelschoenen kopen? Een fijn paar wandelschoenen mag niet ontbreken in je kast. Maar als de schoenen niet goed zitten, kun je er veel last van krijgen. Hoe weet je nou zeker dat je een goed paar schoenen uitzoekt? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Categorie

Er zijn wandelschoenen in verschillende soorten categorie├źn. Je moet dus eerst bepalen waarvoor je jouw wandelschoenen gaat gebruiken. Hoe hoger de categorie hoe hoger en stijver de schoen is. Categorie A schoenen zijn laag en bedoeld voor wandelingen op een vlak terrein. De categorisering loop van A tot en met D. Welke wandelschoen je wil kopen hangt dus van het doel af. Je kunt dus kiezen voor flexibele zolen voor tochten op vlak terrein en gaan voor stevige hoge schoenen als je veel bergtochten gaat maken.

Schoenen passen

Als je een keuze hebt gemaakt in het soort schoen, moet je ook nog schoenen passen. Zorg altijd dat je een aantal verschillende paren schoenen past. Zo krijg je een goed gevoel bij wat wel en niet fijn is. Daarnaast is het van belang om op een aantal zaken goed te letten. Knellen je voeten nergens? Ook moeten je schoenen niet te los zitten, dat je gaat schuiven. Hier krijg je namelijk snel blaren van. Voor hoge schoenen is het belangrijk dat ze op een bepaald punt in je kuit drukken. Dit moet stevig aanvoelen, maar nog wel comfortabel zijn.

Strik de schoenen daarnaast eens losjes en strak. Zo kun je goed aanvoelen hoe de schoenen onder elke omstandigheid zitten. Je eigen voorkeur is bij het uitzoeken van een wandelschoen het meest belangrijk. Heb je sterke voeten of heb je juist zwakke enkels? Bij zwakke enkels kun je bijvoorbeeld altijd beter kiezen voor een hoge stijve schoen. Er zijn zelfs speciale schoen met een extra versteviging in de enkel gebouwd.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en vind je snel jouw perfecte paar wandelschoenen. Succes gewenst met de zoektocht!

Bron: https://www.kampeerhalroden.nl